Kategoriat

Vetonivelen suojakumin vaihto

Vasemman puolen etummaisen vetonivelen sisempi suojakumi tuli eräässä kohtaa tiensä päähän ja ilmoitti asian repeämällä sekä roiskuttamalla rasvaa ympäriinsä. Oli tehnyt tätä ilmeisesti jo hetkisen aikaa kaikesta päätellen. Tuli onneksi huomattua se melko ajoissa auton alla muita hommia tehdessä.

Vetonivelen suojakumi

Vetonivelen suojakumi ei enää kestänyt

Koska sopivaa varaosaa ei sattunut löytymään suoraan autotallin hyllystä, suoritin varsin ammattitaitoisen pikakorjauksen ilmastointiteipillä, joka ajoi tässä kohtaa asiansa varsin hyvin.

Vetonivelen suojakumin pikakorjaus

Vetonivelen suojakumin pikakorjaus

Sitten vain eBay taas auki ja haeskelemaan varaosia. Sieltähän löytyi edullisia ja venyviä neopreenistä valmistettuja suojakumeja, jotka sopivat vaikka mihin. Tuli valittua pelkkä kumi mutterin kera ja otin niitä varmuudeksi kaksi samoin tein selviten alle kahdella kympillä. Jälkeenpäin voin todeta, että olisi PITÄNYT ottaa toiseksi sellainen paketti jossa tulee asennuslaite samalla. Asennuslaite epäilemättä helpottaa hommaa varsin paljon. Hätätapauksessa sellaisen saisi kuulemma rakennettua muovipullostakin, joka tieto ei kylläkään asennusvaiheen jälkeen hirveästi enää auttanut. Kumit kuitenkin saapuivat Briteistä postiin melkoisen nopeasti ja niitä pääsi sitten asentelemaankin.

Räjäytyskuvat tämän auton etummaisesta vetoakselista ja sen rakenteesta löytyvät osaluetteloineen Opposed Forcesta: Illustration #1 ja Illustration #2.

Uudet suojakumit odottelemassa

Uudet suojakumit odottelemassa

Periaate vaihtotyölle näkyy tästä:

Mutteri odottaa irrotusta

Mutteri odottaa irrotusta

Ensin vanteesta suojakeskiö irti kun auto on vielä maassa ja sieltä paljastuu 32mm mutteri. Lähtee parhaiten irti pulttikoneella, jos jollakin, muuten saa todellakin vääntää voimalla ja jatkovarrella. Omalla lelulla sai sitä hetkisen aikaa nysvätäkin sitten, mutta lähti se lopulta pyörimään. Suojakumipaketin mukana tulivat myös ihan uudet mutterit tilalle.

Sitten auto ylös, rengasta irti sekä merkkaamaan maalitussilla missä asennossa ylempi epäkesko camber-pultti on. Se on syytä saada suunnilleen samaan kohtaan myös takaisin, muuten menevät aurauskulmat väärin. Molempien pulttien irrotuksen jälkeen asetelma taittuu sopivasti jotta vetoakselin saa kokonaisuudessaan irti. Sisemmästä nivelestä löytyy pieni jousitappi, jonka saa vähän pienemmällä 3-4mm tuurnalla naputeltua irti.

Rengas irti

Rengas ja vetonivelen kiinnityspultti irti

Asento merkattu

Camber-pultin asento merkattu

Suurella todennäköisyydellä vetonivelen pää on sitten jumissa navassa, josta se lähtee irti esim. sopivankokoisella tuurnalla ja vasaralla yhteistyössä. Tuurna vaan keskelle nivelen päässä olevaa reikää ja naputtelemaan. Yllättävän kovaa sai myös lyödä, mutta lähti sekin lopulta irti. Kannattaa siis rasvata se kun sitä asentaa paikoilleen.

Etupyörän napa

Etupyörän napa vetonivel irrotettuna

Vanhan kumin saa irti leikkaamalla sen kappaleiksi ja RST-pannat leikkurilla vaan poikki. Uuden suojakumin mukana tulevan asennusohjeen mukaisesti se kannattaa kääntää sisäpuoli ulospäin ja suurempi puoli vetoniveltä vasten vetäen sitä pienemmästä puolesta päälle. Mukana tulevaa liukastetta sitten vaan riittävästi, jotta se myös liukuu nivelen pään ylikin. Tässä kohtaa olisi tosiaan varmasti ollut kätevä jonkinlainen työkalu. Nyt joutui toteuttamaan ylivedon sormin ja ei nimittäin onnistunut ihan ensimmäisellä, eikä toisellakaan kerralla. Lopulta, kun oli käytetty riittävästi voimaa sekä tahdonvoimaa, pienemmän pään sai venymään nivelen reunasta yli ja sen jälkeen olikin helppo saada se sitten lopulliselle paikalleenkin. Sormetkaan eivät menneet rikki. Vähän sai myös mattoveitsellä vedellä turhan pitkää reunaa pois kun sama kumi sopii useampaan malliin. Vanhaa rasvaa sen jälkeen pois ja mukana tulevaa tilalle nivelen sisäpuolelle.

Subaru vetoakseli

Subaru vetoakseli

Vetonivelen suojakumi ja pannat

Vetonivelen suojakumi ja pannat

Suojakumin kiinnitys tapahtuu mukana tulevilla kahdella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla pannalla. Olin tätä tarkoitusta varten ostanut vielä erikseen vetonivelen suojakumin pannan kiinnitystyökalunkin ihan. En vaan keksinyt miten se toimisi, kun sillä ei mitenkään järkevästi tuntunut saavan tehtyä mitään. Myöhemmin vilkaisin sitten Youtubesta ja valaistuin…

Vetonivelen pannan kiristyspihdit

Vetonivelen pannan kiristyspihdit

Tarkoitus on siis tässä kyseisessä mallissa saada panta ensin käsin melko tiukalle kolmen päässä olevan kynnen avulla ja puristaa sen jälkeen kasaan pieni kohouma, joka tiivistää pannan kasaan suojakumin ympärille. Tämän jälkeen pysyy kiinni hyvin. Pysyi se kyllä esimerkillisen hyvin pelkästään käsin tiukalle kiinnittämällä… Pienempää pantaa kun en sitten pelkästään käsin järkevästi saanut kiinni, korvasin sen siksi aikaa letkunkiristimellä.

Kun paketti on jälleen kasassa, asennus vain takaisin paikoilleen camber-pultin asento huomioiden.

Ulompi vetonivel

Ulompi vetonivel

Vetoakselin pää

Vetoakselin pää, johon sisempi nivel kiinnittyy

Akseli paikoillaan nivelen suojakumi korjattuna

Akseli paikoillaan nivelen suojakumi korjattuna

Mutteri

Mutteri ja lovi

Uusi mutteri hollille ja rengas kiinni sekä auto alas. Sen jälkeen mutteri kiinni lopulliseen kireyteensä ja naputtelemaan nivelen päässä olevan loven kohdalle ruuvimeisselin tai vastaavan työkalun avulla reunaa hieman kasaan, jotta se myös lukittuu paikalleen. Vanteen suojakeskiö paikalleen ja koeajolle, siinä se.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse