Kategoriat

Snow Hold

Automaatti-Foresterista löytyy kohtuullisen huonosti dokumentoitu AT / HOLD-nappi. Sen kun kytkee päälle, syttyy kojelautaan lumihiutaleen kuva HOLD-tekstillä varustettuna. Samalla sammuu mahdollisesti kytkettynä oleva power-valo ja power-moodi kytkeytyy ohjelmallisesti pois päältä. Auton käytös muuttuu nappi päällä ajettaessa olennaisesti talvikäyttöä ajatellen. Saksankielinen ohjekirjaseni ei tästä juuri mitään maininnut, paitsi että nappi on olemassa.

Snow Hold

Amerikkalaisilta lainattuna tietona auton käyttäytyminen on seuraavanlaista hold päällä vaihteenvalitsimen asennosta riippuen:
D: lähdetään liikkeelle kakkosella ja vaihdetaan ylöspäin kolmoseen ja neloseen normaalisti
3: lähdetään liikkeelle kakkosella ja vaihdetaan ylöspäin kolmoseen asti
2: mennään ainoastaan kakkosella
1: mennään ainoastaan ykkösellä

Lisäksi on mahdollista, että keskitasauspyörästö lukkituisi vähän nopeammin ja laatikko vaihtaa ylöspäin alemmilla kierroksilla kuin normaalisti. Samalla tuntuu tulevan käyttöön jonkunlainen moottorijarrutus alamäkiä kuljettaessa. Kun kaasun nostaa, moottori pistää vastaan, jota automaatti normaalisti ei tee. Ylämäkeen lähdettäessä hold päällä voimansiirto luonnollisesti rasittuu varsin paljon normaalia enemmän.

Mainittakoon tässä yhteydessä myös, että siirrettäessä vaihteenvalitsin ykköselle tai kakkoselle, automaatti-Forester kytkee keskitasauspyörästön lukon valmiiksi päälle ja veto on silloin 50/50.

Eli tarinan opetus: talvella valoista lähtiessä hold ja pakkokakkonen päällä voi parhaiten kertoa takapyörähalvaantuneiden ajoneuvojen kuljettajille mistä jäävät paitsi Wink

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse