Kategoriat

Pysäköintilippu

Tuli tarina mieleeni, kun satuin eräänä päivänä ohimennen näkemään muistutuksen muutaman pysäköintihallin toiminnasta. Käväisin nimittäin viime syksynä Lahden Sokoksen autohallissa.

Ensinnäkin tämän kyseisen Sokoksen autohallin onnettomat paikoitustilat ja parkkiruuduthan on suunniteltu ilmeisesti 80-luvun pienimpien pikkuautojen mitoituksia ajatellen ja sinne on keskikokoisella maasturilla erityisen haastavaa pysäköidä, mutta tarina ei nyt tällä kertaa siihen liity.

Vaan! Pysäköinnistä ei siellä tunnin ajalta tarvitse maksaa mitään, kunhan on vähintään viiden euron maksava asiakas ja kuittaa lipukkeen jollakin kassalla. Ostokset tehtyäni ojensin lipukkeen myyjälle, joka iski siihen reiän, jotta pääsisin sieltä ilmaiseksi ulos. Sitten autolle ja poispäin… …kunnes lipuke ei kelvannutkaan puomin edessä olevalle automaatille. Takana luonnollisesti mukavasti jonoa. Eihän siinä muuta kuin peruuttelemaan ja lähistöltä löytyi sopivasti paikka johon pysäköidä vielä hetkeksi. Sopivasti siksi, että paikka oli melko vaikea sekin.

Kävelin näin ollen takaisin samalle kassalle toteamaan, että ihan hyvä muuten, mutta ei se kone hyväksynyt lipuketta. Asia päätettiin näin ollen hoitaa niin, että kassalta soittavat vartijalle ja kunhan pääsen puomille asti painan sitten vaan kutsunappia ja puomi avautuu. Ensin piti kuitenkin päästä pois ruudusta, joka osoittautui melko pitkäaikaiseksi projektiksi. Luonnollisesti olin ajanut siihen etuperin, joten pitäisi ensin peruuttaa ja lisäksi vielä niin, ettei puomilla olisi ketään. Molemmista suunnista mateli tottakai jono autoja ja mihinkään väliin ei mahtunut. Lopulta tilanteen ollessa jo naurettava, paikka sentään tuli ja pääsin puomijonoon asti. Kuten suunniteltua, puomi nimittäin aukeni kun kutsunappia olin painanut! Jee!

Rei'itetty pysäköintilipuke

No nyt sitten tarinan pointti, joka tuli kyllä myös jälkeenpäin vähän ajan päästä mieleen. Äskettäin lukemani muistutus kuului jotensakin: ”HUOM! MYÖS REI’ITETTY LIPUKE TULEE LEIMATA MAKSUAUTOMAATISSA! ILMAN LEIMAUSTA PUOMI EI NOUSE!” No niin. Leimasinko sitä automaatissa ollenkaan… Hienosti meni. Vika asiakkaan omassa päässä ja silleen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse