Kategoriat

Sulattelua

Pakkasta on nyt viime aikoina ollut sen verran, että piti käydä vähän sulattelemassa Foresteria lämpimässä parkkihallissa.

Yritin tietoisesti päästä sellaiseen nurkaan, jossa lämpöä olisi eniten, kaukana ovista ja mahdollisimman korkealla eli jokseenkin keskelle ja ylös. Saman pysäköintihallin ilmastonmuutosCO2-parkkipaikat sijaitsivat strategisesti huonoissa paikoissa.

Tiesin jo etukäteen minne näin ollen suuntaisin, jos siellä vain olisi tilaa ja… olihan siellä, sen lisäksi siitä samaisesta nurkasta löytyi jo valmiiksi toinenkin Forester jossa lienee olleet samat toimenpiteet kyseessä. Lämpötila paikalla oli reilun kymmenen asteen tienoilla. Ei muuta kuin auto parkkiin ylämäkeen lämmöstä nautiskelemaan.

Forester(it) parkkihallissa

Tiedustelu osoitti vastaavan auton kattotelineiden yläpuolelle jääneen useampia senttejä tyhjää tilaa, joten aika pitkälle uskalsi huoletta ajaakin. Päätä ei siltikään  osannut luonnollisesti varoa autosta noustessa näin matalassa paikassa vaan se kolahti tietenkin kattoon – vaikka vaaran merkit olivat etukäteen nähtävissä.

Muutaman tunnin sulattelu riitti melko hyvin ja loput jäät pystyi vaan heittelemään pois auton päältä. Ainoastaan oven etuosiin sisätilan lämmittimen ansiosta pakkautunut jää ei tällä kertaa täysin ehtinyt sulaa.

Talviautoilu on nyt vähän kovempien pakkasten myötä taas muistunut mieleen. Takaluukku on nyt pari kertaa tuonut ongelmia jäätymällä kiinni lukon mekanismin kohdilta. Kahva kyllä toimii hyvin, lukitus vaan ei aukea… Avaimella vääntämällä tuon ehkä saisi auki jäätyneenäkin, mutta se edellyttäisi lukkosulan käyttöä ja mieluiten sitä ei tule käytettyä lainkaan. Pienen sulattelun tahi hetken ajelun jälkeen toimii takaluukun lukituskin taas.

Samoin jäätä kertyy ikävästi juuri tuonne takaluukun yläreunaan, sisäpuolelle. Luukkua on ajoittain hankala saada täysin auki kun jää pistää siitä yläreunasta vastaan…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse