Kategoriat

Bensankulutus viime vuosien ajalta

Tehdäänpä nyt hetki lambdan vaihdon jälkeen pieni katsaus bensankulutukseen. Bensaahan polttaa näissä ilmastotalkoissa lähinnä ilokseen, koska Foresterista joutuu maksamaan valtiolle lunnaita tällä hetkellä 240,46 euroa per vuosi. Koska maksua joutuu maksamaan, tulee mielellään tuhottua luontoa ja ilmastoa ihan vaan huvikseenkin hieman ylimääräistäkin.

Kulutuslukemat 2008-2012

Suurempana kuvana tulokset näkyvät tästä (PDF-dokumentti).

Jos kaaviota nyt jotenkin lähtisi analysoimaan, niin. Lamban vaihdon jälkeen tuolla aivan loppupuolella kulutus on tippunut suunnilleen lukemista 12,38 tuonne noin 10 litran tienoille. Tähän saattaa kuitenkin vaikuttaa se, että 10,85 on useamman tankkauksen ajalta (en tankannut parilla kerralla täyteen). Lisäksi siinä on tullut ajettua jonkin verran matka-ajoa. Suuntaus on silti hyvä, mutta esimerkiksi tällä hetkellä kun on taas pelkkää kaupunkiajoa näyttäisi bensaakin menevän taas enemmän. Jos kuitenkin päästään tuonne 11-12 litran tienoille niin hyvä sinänsä.

Nähdäkseni lambda on saattanut olla osittain rikki jo tuolla elokuun jälkeen, jonka jälkeen lukemat ovat olleet kovin suuria. 14 litraa on aika paljon. En osaa sanoa onko tähän olennaisesti vaikuttanut myös auton tyhjäkäynnillä seisominen aamuisin noin 10-15 minuuttia per aamu. Auto seisoo nykyäänkin aamuisin tyhjäkäynnillä saman verran, mutta lukemat ovat silti pienempiä.

Auto myöskin kävi huollossa marraskuun alussa, joka saattaa myöskin näkyä – niihin aikoihin kulutus näyttää myös tippuneen.

Kokonaisuutena vähäsen yli kolmen vuoden aikana bensaa on kulunut 5400,7 litraa, jolla on päässyt etenemään yhteensä 48965 kilometriä. Rahana se tekee 7904,77 euroa. Keskikulutus koko ajalta on ollut 11,03 litraa/100km mikä on kai ihan kohtuullista automaattiturbonelikolle. Luminen sää vaikuttaa kulutukseen nostavasti, koska neliveto on neliveto ja turboahdettu on aina turboahdettu.

Kun ilmastosta oli alussa mainintaa, niin tässäpä vielä lopuksi kylmäkäynnistyksen aiheuttamaa lämmittävää röpötystä viime talven pakkassäiltä. Luonto kiittää osallistumisesta ilmastotalkoisiin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse