Kategoriat

Sonnenschutzfolien

Tänään suureksi surukseni jouduin pitämään Sonnenschutzfolien hautajaiset. Pimennyskalvosta etulasissa on ollut suunnatonta apua juuri silloin kun aurinko paistaa edestä matalalta, auton oma kevyt tummennushan ei siinä auta paljoakaan. Kalvo tummennuksen päällä parantaa olennaisesti sekä näkyvyyttä eteen, että liikenneturvallisuutta – tätä tosin ei autoilijoita vihaavassa kehitysmaassa nimeltä Suomi ole ymmärretty.

Jompikumpi auton saksalaisista omistajista oli siis alun perin kalvottanut takalasien lisäksi myös etulasin yläreunan. Tästä on koitunut myöhemmin jonkin verran ylimääräistä hommaa.

Maahantuontikatsastuksessahan siitä ei valitettu yhtään mitään vaikka kalvo oli silloin vielä huomattavankin suurena. Seuraavana vuonna siitä tuli jotain nillitystä, ettei sellaista kalvoa saisi siinä olla – joten jouduin vähän korjaamaan asiaa ja kaventamaan kalvoa veitsellä, jotta plausible deniability eli ongelman kiistäminen ja selvitys sen korjauksesta mahdollisessa selitystilanteessa olisi uskottavaa. Merkintä ”poistettava” tuli lappuun, mutta koskapa se oli sivulla 2/2, niin se toinen sivu valitettavasti irtosi niittauksistaan ja katosi jonnekin eikä ollut enää näkyvissä seuraavassa katsastuksessa.

Joten, sitä seuraavana vuonna nillitettiin taas samasta aiheesta vaikka selitin että aijaa mutta sehän on korjattu – ja kappas kun piti se taas papereiden mukaan poistaa lyhyen ajan sisällä. Ajattelin, että edellisen vuoden kavennus riittää aivan mainiosti jotta korjaustoimenpidettä voi näyttää tarvittaessa suoritetun. Vähän katsojasta olisi silloin kiinni mitä tapahtuu. Erinäköisiä viranomaisia on tullut muista harrastuksista johtuen koko auton hallussapidon aikana nähtyä todella paljon, eikä kukaan ole kiinnittänyt asiaan yhtään mitään huomiota.

Joka tapauksessa, koska tämän vuoden katsastusaika taas lähestyi ja tällä kertaa tummennuksen poistaminen oli ikävästi ensimmäisellä, ainoalla rekisteriotteen sivulla, jouduin tästä nyt lopulta luopumaan toistaiseksi. Riski on siinä, ettei enää hyväksytä ihan pelkkää selitystä ”sehän on korjattu.” Kolme vuottahan se siinä hyvin olikin ilman mitään ongelmia. Motonetistä taisi saada melko edullista uutta kalvoa, joten asiahan tuskin jää tähän.

Sonnenschutzfolien

Sovin nimittäin tälle päivämäärälle 135000km huollon ja samalla kyselivät katsastetaanko samalla. Arvoin siinä aikaa tilatessa hetken että jooko vaiko eikö ja todettiin että katsotaan sitä sitten. Tekevät joka tapauksessa huollossa ensin tarkastuksen katsastusta varten. Näin ollen jos auto katsastetaan kaukana Riihimäellä eikä se menisi läpi vaan juurikin kalvon takia uusintaan (tai, ajokieltoon…), niin tilanteessahan ei olisi mitään järkeä. Nyt sen uskaltanee käyttää huollon kautta katsastuksessa, jos sen toteavat menevän läpi.

Sorsaltakaan ei hinnaston mukaan saa enää pakokaasumittausta näemmä ilmaiseksi huollon yhteydessä, vaan se pitää ostaa erikseen ja tulee 30e katsastustarkastuksen kanssa mukana. Lisäksi pitää vielä erikseen ostaa sieltä OBD-mittaustulos, jonka hinta on 5e. OBD-mittauksen hintaa en oikein ymmärrä vaikka tällä ehkä hinnoittelun läpinäkyvyyttä haetaankin – miksi sitä ei voi yhdistää a) huoltolaskuun tai b) katsastustarkastukseen, nythän se tuntuu lähinnä rahastukselta. Myönnettävä tosin on, että 5e on huomattavasti paremmalta kuulostava kuin esim. paikallisen katsastusaseman ilmoittama 16,50e samasta hommasta.

Jos ottaisin pakokaasumittauksen + OBD-mittauksen katsastuksesta, hinta olisi ”drive-in hinnoilla” 36e, joka on yhden euron verran enemmän kuin yhteensä huollon suorittama 35e katsastustarkastus pakokaasu- ja OBD-mittauksineen… Järkeä en tässä juuri näe, auto kuitenkin tässä vielä lisäksi tarkastetaan sitä katsastusta varten.

Joka tapauksessa liikenneturvallisuutta on nyt heikennetty ja kalvon hautajaiset suoritettu asianmukaisine rituaaleineen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse