Kategoriat

Omituisia ääniä

Jos automaattivaihteisto pitää kaikenlaista omituista surinaa, niin tässä parina päivänä kuulin muutakin outoa.

Aina noin 40km/h nopeudesta alaspäin kun päästi kaasupolkimesta irti, kuului omituista kahnausta. Selvästi jostain eturenkaiden suunnilta, jarruista tai jostain. Ääni katosi aina kun koski kaasuun tai jarruun, muulloin oli vain renkaan pyörimisnopeuden mukaan vähäsen muuttuvaa kahn…kahn…kahn…kahn… Edes vaihteiston asettaminen neutraalille ei vaikuttanut asiaan, joten vika tuskin olisi siinäkään. Olisivatko jarrulevyt edestä elinkaarensa loppuvaiheessa?

Huomasin äänen sattumalta kun sammutin soittimen vähän ennen auton huoltoon viemistä ja mainitsinkin asiasta siinä, muttei huollossa ainakaan mitään omituisia ääniä tai mitään syytä niille havaittu. Ei edelleenkään pitäisi koskaan sammuttaa musiikkia, koska sen sammuttaminen aiheuttaa heti omituisia ääniä ja jopa satojen eurojen korjauskustannuksia.

Seuraavana päivänä kun huomasin jälleen samanlaista ääntä, yritin hieman sitä paikallistaa. Mitään erikoista ajossa ei myöskään tuntunut. Pääsin parkkipaikalle ja mittailin infrapunamittarilla levyjen pintalämmöt, joissa ei ollut mitään ihmeellistä. Mielessä kyllä kävi katsoa myös renkaiden kiinnitys, olinhan vaihtanut alle kitkamalliset renkaat pari viikkoa sitten. Ja kas vaan, oikean puolen renkaan mutterithan olivat varsin löysällä köhköh. Eipä ihme. Niiden kiinnityshän tosiaan pitäisi tarkastaa noin sadan ajetun kilometrin jälkeen, jota en nyt tällä kertaa kylläkään tehnyt. Ehkä olisi pitänyt. Ääni kuitenkin loppui mutterien kiristyksellä.

Kas kun huollossa eivät huomanneet mitään erikoista mutta eipä siellä kai renkaisiin koskettukaan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse