Kategoriat

Katsastus kaudelle 2012

Mittarilukema 137500 lähestyi kohtuullista vauhtia ja edellinen huoltokin oli vuosi sitten, joten aika viedä Forester huollon katseltavaksi.

137500km

Huollon ajaksi käyttöön annettiin 300k ajettu -99 Legacy Outback, jossa bonuksena ja lisämukavuutena oli automaattivaihteisto, täydellistä. Erityisesti jälleen tottakai pyysin nimenomaisesti Subarua, kyseessähän on yhdistetty Toyota- ja Subaruhuolto. Ensimmäisellä kerralla järkytyin aivan tarpeeksi kun tarjottiin jotain Toyotaa… Tankkihan Outbackista tietty oli myöskin tyhjä, joten tankkasin kiltisti lopuksi noin 10km edestakaisin keskustassa ajettuani 40 litraa bensaa ja vein kuitin mukanani jatkokäsittelyä varten. Viimeksi oli ihan sama juttu. Kuitista hyvitettiin sitten kokonaan auton vuokra ja loput pois laskun hinnasta.

Ideana oli saada samalla reissulla laite myös kätevästi katsastettua, niin ei sitten tarvitsisi siihenkään varata erityistä aikaa ja vaivaa jonain toisena päivänä itse. Ja kyllä, sehän meni aivan täydellisesti. Jonkun toisen tekemänä (joka asia hieman kyllä jännitti) katsastus maksoi 50e itse katsastus ja 10e auton sinne vienti. Plus tiettykin huollon tekemä katsastustarkastus+OBD 35e = yhteensä 95e. Täytyy sanoa että tästä palvelusta ei nyt ihan hirveän pahaa tehnyt maksaakin vähän.

Ihan erityisesti tärkeintä on katsastuksen tarkastuskortissa lukeva ”7. muuta huomioitavaa: Jarrujen suorituskyky on todettu koeajolla.” Koska Forea ei vaan yksinkertaisesti ole syytä viedä rullille, ei missään nimessä.

Päästöistä ei ole tietoa, muuta kuin että ovat hyväksytty. Eikä siitä kalvosta tuulilasin yläosassakaan enää mitään tullut kun sitä ei ole. Tosin, nythän kun rekisteriotteessa ei mitään sanottavaa ole, voin laittaa kalvon taas takaisin jotta se voi olla ikkunassa vuoden, jonka jälkeen katsastuksessa siitä taas sanotaan ja taas se voi olla vuoden… Wink

Kokonaisuutena huoltolaskusta tuli 253e, joka sisältää huoltotyön, öljyt, katsastuksen, sekä moottorinpesun ja ilmamäärämittarin puhdistuksen.

Tarkoitushan oli taas ennen tätäkin huoltoa tehdä väliöljynvaihto tai parikin noin puolivälissä huoltoväliä, mutta jäi nyt sitten tekemättä. Katsotaan tällä kaudella uusiksi noin 6000km päästä.

Lisäksi vielä huoltoaikakin oli ilmoitettu viestissä kello 12-14 mutta melko paljon enemmän siinä aikaa kyllä meni… Siinä 15:10 palasi auto katsastuksesta ja palautettiin minulle. Vaihteiston naputustakin olin pyytänyt erikseen kuuntelemaan, mutta ei sieltä mitään erikoista oikein löytynyt. Automaattihan pitää kaikenlaista erikoista ääntä muutenkin, joten solenoidin ääni lienee vain ominaisuus… Ja kaikki taas kunnossa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse