Kategoriat

Lunta ja jäätä

Lunta on jälleen melko kiitettävästi, auto tykkää!

Lunta!

Tässä jokin aika sitten lunta tuli ja tuli ja tuli, sitten sitä olikin mukavasti astinlautojen alareunaan asti, joten lumityöt tuli tehtyä ihan vaan ajelemalla edestakaisin pitkin pihaa. Seuraavana aamuna sitä tuli lähes saman verran lisää, tai siltä tuntui.

Lisäksi ehdotan, kun nyt kerran Ruotsilta on suola loppumassa, että koko Suomen suolavarastot lahjoitetaan samantien Ruotsille. Tai vaikka maksettaisiin niille joku miljoona kruunua siitä, että vievät suolat pois täältä. Tarvittaessa voitaisiin jakaa suolat noille muillekin Euroopan maille jos sitä kerran haluavat. Täällä sitä ei kaivata, ei niin vähääkään.

Opin tässä myöskin muiden automaattisubarujen omistajilta vieläpä uusia juttuja, eli sen miten automaatti-Forester tosiaan lähtee pakkoykkösellä liikkeelle välityksellä 50:50. Eli nythän voi vaihteita itse vaihtelemalla kertoa autolle, että haluaisin tässä kohtaa risteyksestä lähtiessä pitoa jo valmiiksi joka renkaalle, kiitos. Ei ole enää sitä tavallista D:llä jääpinnalta lähtiessä tulevaa raapsraapsTUMPSwruuuuummmmm -efektiä, erittäin hienoa. Snow hold -nappi saisi kyllä mielestäni tehdä saman, muttei tee. Pakkokakkosella lähtiessäkin välitykset ovat normaalit.

Lisäksi ilmastonmuutos eli lämpeneminen on edennyt täällä etelässäkin ja on saatu näitä luvattuja leutoja ja todella vähälumisia talvia. Myöskin ilmastonmuutoksen verukkeella eräs semmoinen instanssi kuin ”Liikenteen turvallisuusvirasto” lähestyi taas jälleen kerran haittamaksuilla, jotka tällä kertaa vuodelle 2011 olivat Foresterille yhteensä 214,32 euroa. Ensi vuonna vielä vähän enemmän. Muun muassa tästä syystä olen maksanut oma-aloitteisesti vielä vähän lisää ja poltellut bensaa ihan vaan huvikseni ja piruuttani tyhjäkäynnilläkin ilmaan. Auto lämpenee aika mukavasti tälleen kylmillä pakkassäillä erittäin sopivaan käyttökuntoon moottoriöljynkin osalta esimerkiksi muutaman kymmenen minuutin tyhjäkäynnillä. Voi mukavammin heti lähdön jälkeen jo nelivetoluisutella… tai siis pysäköintialuekaahailla. Renkaiden, öljyn sekä muovin polttaminen voisi myös olla ihan mukavaa, kun tää nyt kerran on tämmöistä rahankeräystä. Vastinetta maksetuille rahoille ja silleen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse