Kategoriat

Let there be light!

Kesällä jo vähän mietiskelin lisävaloja, jotka toisivat hieman piristystä etenemiseen tulevan talven pimeydessä. Mökiltä löytyivät vanhat Hellan valot. Asennuspaikka niille oli vähäsen hakusessa, mutta on näemmä olemassa rekisterikilven taakse tulevia valotelineitä. Semmoinenhan onkin kätevä. Kiinnittelin sen taustan sekä rekisterikilven muovipidikkeen ensin useammalla ruuvilla puskurinsuojan muoviin, niin pysyypähän. Rekisterikilpi sitten siihen päälle normaalisti.

Valot asennettuna

Nyt mietityttää sellainen asia kuin autopesula. Mitähän nuo valot tykkäävät pesulaitteistosta vai tykkäävätkö lainkaan kun ovat noin edessä. Haluanko kokeilla. Etusäleikön takana näkyvät varsin mainiosti ilmeisesti kuitenkin tehtaan puolesta asennetut ilmastoinnin putket.

Lähikuva asennuksista

Eivät ainakaan väpätä vauhdissa kun ovat palkilla kiinnitettynä puskurin lisäosaan.

Kytkin ohjaamon puolella

Asensin lisäksi ohjaamoon kytkimen, eli tässä tapauksessa turvallisemman eli maadoituksen ohjauksen, jolla voisi ohjata auton näyttämään eteensä joko sen omilla pitkillä, tai sitten sekä omilla, että lisäpitkillä. Kytkin kuvassa alempana. Ylempi kytkin ottaa käyttöön tai pois käytöstä vahvistimen subwooferin, säästää talvella musiikkia kuunnellessa vähän akkua.

Tässä vaiheessa törmäsin erikoisiin ongelmiin, nimittäin virrat päällä kaikki toimii hyvin. Lyhyet päällä, kytkin päällä, pitkät päälle ja näin syttyvät auton omat pitkät sekä lisäpitkät. Kytkimellä lisäpitkät sammuvat ja menevät takaisin päälle. Kytkin poissa päältä ja pitkät päälle, niin lisäpitkät eivät syty. Eli aivan oikein.

Kaikki muuttuu siinä kohtaa kun auton käynnistää. Lyhyet päällä, kytkin päällä, pitkät päälle ja näin syttyvät auton omat pitkät sekä lisäpitkät. Mutta, ne eivät kytkimellä enää sammukaan. Vaihtamalla takaisin lyhyille lisäpitkät(kin) sammuvat normaalisti. Kytkimen asennolla ei ole väliä, lisävalot menevät aina päälle samalla kun pitkät laittaa päälle.

Voi olla kiinni tuosta kytkimen maadoituspaikastakin, täytyy kai tutkia. Toisaalta sillä ei ole hirveästi väliä, sen takiahan nämä on laitettu että näkisi eteensä, enkä oikeastaan keksi tilannetta missä haluaisin välttämättä nyt käyttää pelkkiä auton omia valoja.

Lisäksi jouduin hetkeksi luopumaan alppitorvista, koska sopivat abikopäät yksinkertaisesti illalla loppuivat ja jouduin laittamaan väliaikaisesti valojen sähköt torvelle tulevasta johdosta.

Let there be light!

Mutta kyllä sitä valoa nyt kiitettävästi enemmän on saatavilla, kannatti. Näkee!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse