Kategoriat

Subaru Air Conditioning

Vihdoin viimein oli aika, osittain helteisen sään ansiosta, tilailla ilmastoinnille huoltoaikaa. Kylmää tulee kyllä, mutta voisihan tuon katsastuttaa läpi.

Hieman epäilen, ettäkö ilmastointiin Saksassa olisi juurikaan koskettu huollon puolesta. Sieltä nimittäin kylmää kuitenkin tulee ja sehän riittää. Huoltojen mielestä ilmastointi pitäisi huollattaa ja tarkastaa vähintään kerran vuodessa. Asiakkaan ja huoltokustannusten maksajan mielestä harvemminkin sopii kyllä.

Käväisin siis AutoAlarmissa. Siellä pelkän kylmäaineen lisäyksen sijasta ilmastointijärjestelmästä tarkastettaisiin aineen määrä, poistettaisiin kosteus ja lisättäisiin tarvittava määrä uutta ainetta + öljyä sekä muutenkin tarkasteltaisiin sitä kuntoa.

Ja näin kävikin, auto sinne tunniksi ja hakemaan, kokonaisuus 85,70e. Mitään erikoisempaa ei kuulemma näkynyt olevan. Kompressori toimi tyhjäkäynnillä ja minimiasetuksella vähän väliä, mutta se tuntuu enemmänkin olevan Subarun ominaisuus koska se tekee edelleen aivan samaa. Ilmeisesti tähän ehkäpä on koskettu, koska aineita oli melko paljon jäljellä. Tarkkaa määrää ei huoltomies ollut maininnut ja yleensä jos ei ole mainittu, niin niitä on noin 60-70% ainakin.

Subaru Air Conditioner

Siitä sitten lähdin +33 asteen helteessä ajelemaan viileässä autossa maalle. Kausalan kohdilla jonossa ajellessani oli vasemmalle puolen tietä pysähtynyt mopopoliisi, joka syystä tai toisesta näytti tuijottavan juuri minua. Toivottavasti ei kuitenkaan… Lähti siitä liikkeelle etenemäänkin, mutta vastakkaiseen suuntaan, eikä perään. Joidenkin kilometrien päässä tuli tämän jälkeen vastaan partioauto, josta vilkuteltiin valoja, vaikutti taas että ikään kuin juuri minulle. Mahdollisesti autossa olisi jotain vikaa? Ei kuitenkaan lähdetty sieltäkään perään. Ahaa, katsahdin, ajovalot ovat muuten tosiaan asennossa OFF. Jospa laittaisi ne päälle… Miksiköhän ne ovat poissa päältä ja kuinka kauan ovat sitä olleet? Miksi olisin laittanut valot yleensäkään pois?

Sitten välähti mieleen, että ovat siellä huollossa pari tuntia aiemmin jättäneet huomioimatta auton valoautomatiikan kokonaan ja vääntäneet valot pois. No niin… Kiitos tästä ylimääräisen huomion herättämisestä, ei ole toivomusta että tultaisiin tutkimaan mitään yhtään tarkemmin.

Kävin tuossa myöskin päivänä eräänä läheiselle luonnonsuojelualueelle ajelemassa. Sinne johti peltojen ja metsien halki maaseututie, jonne joku isäntä oli alkupäähän erityisesti väsännyt ilmeisesti kiellettyä ajosuuntaa tarkoittavan rakennelman.

Kielletty ajosuunta?

Sivuutin sen törkeästi mistään mitään piittamatta, kun ei taida tieliikennelaki tuommoista kyhäelmää pitää liikennemerkkinä. Tien päästä joidenkin kilometrien päästä löytyi sitten joku lato sekä kyseinen alue.

Hiekkakuoppa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse