Kategoriat

Huoltoa ja korjailua

Subarua on viime aikoina muutaman kerran vaivannut vikavalon eli CELin eli MILin palaminen. Vikakoodit tietty heti niiden ilmaannuttua puhelimella ja OBDScopella luettuani löytyi hieman vaihtelevasti sekä P0171 system too lean (bank 1), että hieman myöhemmin P1130 front oxygen sensor malfunction (open circuit). Pitkäaikainen seoskorjaus on näyttänyt näin ollen melko kattavasti lukemaa 14.84%, eli huipussaan. Lyhytaikaisen korjauksen lukemat vaihtelivat ajossa -25 minimistään +25 maksimiin. Eteneminenkin tuntui vähän vajaalta ja tukkoiselta.

Noh, etummainen happianturihan on kulutusosa, ei tosin taas mikään halpa sellainen. Paitsi tarvikeanturina, mutta siinä ei tule johdon päätä mukana. Ja kentältä kuuluu, ettei tarvikeanturi välttämättä toimi kunnolla. Eli joka tapauksessa suurella todennäköisyydellä kun joutuisi sen alkuperäisenä ostamaan, niin olkoon tarvikemallit.

Tarkoitus ja Suuri Suunnitelma nimittäin oli ensin käydä hakemassa tuo tarvike Motonetistä ja vaihtaa se itse, mutta sitten tulin viisaammaksi Googlesta. Otin tosin parin euron vaihtotyökalun Motonetissä käväistessäni mukaan ja lähdin tutkailemaan miltähän se anturi näyttäisi. Sehän löytyy varsin kätevästi kun oikean eturenkaan ottaa irti ja irrottaa yhden muovisen kiinnitysnastan, sieltä alta se anturi näkyykin. Paitsi että sen edessä on pellinpalanen. Onko Motonetin työkalu niin pitkä, ettei se siihen anturin ympärille mahdu taivuttamatta peltiä? Jep. Hienosti meni. Sitä suuremmalla syyllä, tilataanpa huoltoaikaa… Diagnoosia varten varattiin 2,5 tuntia aikaa, eivätköhän siinä viat ainakin löytyisi ja toivottavasti korjaantuisikin.

Lisäksi vikavalo ilmoitteli olemassaolollaan päällä olevasta akuutista viasta (samat koodit kuin aiemminkin, joko jompikumpi tai molemmat), joten jokuhan autolla oli hätänä. Ecuexplorer tosin kertoili että historic trouble code, eikä current trouble code, mutta kuitenkin. Toivottavasti olisi mennyt vain se (halvempi) lambda, eikä (paljon kalliimpi) ilmamäärämittari.

Aikaisin kesäloma-aamuna nokka kohti Riihimäkeä vikavalon muistutellessa kirkkaasti olemassaolostaan. Luottamus Riihimäen guruhuollon osaamiseen oli jälleen suuri, joten auton saattoi huoletta jättää heidän hoivaansa. Alle myöskin löytyi sieltä Subaru, tällä kertaa 2007-mallinen farmarintapainen Impreza Smile Manuaalina ja vapaasti hengittävänä perusmallina tosin. Taas siinä kyllä huomasi, miten 5 vuotta vanhemman autonkin lisävarustelu on varsin positiivinen juttu. Hetki piti myöskin taas muistella että mikäs se kytkin siis onkaan ja mitä sillä tehdään.

Myöhemmin iltapäivällä Forester löytyikin pihalta, joten ei muuta kuin kyselemään lisää. Huollosta ja huollon varauksesta oli yleensä tarkoitus tulla kuittaus tekstiviestillä, mutta niitä ei ole koskaan näkynyt. Syystä että järjestelmässä on ollut jostakin syystä 0400-alkuinen numero, muuten oikein. Nyt se on korjattu ja heti lähtivät ilmoituksetkin pelaamaan.

Foresterin viaksi oli huollossa diagnosoitu varsin likainen ilmamäärämittari. Vaikka olin sitä itse kahdestikin putsaillut suurella määrällä kyseiseen tarkoitukseen suunniteltua nestettä… Ehken vain sitten osannut. Ei nyt näin ollen toistaiseksi tehty muuta erikosita, josko viat korjaantuisivat ihan vain näin. Likaantunut ilmamäärämittari kuuleman mukaan automaatissa saattaa näyttää viaksi etummaista lambdaa, vaikka vika ei olisikaan siinä.

Joka tapauksessa, ilmeisesti en ollut puhdistusta osannut tehdä, koskapa seokset näyttivät tuon jälkeen varsin normaaleja lukemia, eivätkä enää menneet täysille. Pitkäaikainen seoskorjaus oli noin +4…+6. Sehän auttoi!

Näin ollen siirtyminen maalle, jossa on sopivasti huoltomonttu olemassa. Siellä mm. vaihdoin vihdoin lohkolämmittimen sähköjohdon toiseen malliin jossa jousi toimiikin, sekä käänsin sen liittimen toiselle sivulle. Ei enää läppä aukeile itsekseen. Vilkaisin sitä ilmamäärämittariakin ja aika samaltahan se näytti, ehkä se oli sitten tosiaan mekaanisesti puhdisteltu, enkä rohjennut sinne sisälle suihkutella mitään.

Katkoin myös samalla aikani kuluksi etuosan ”brush guard” -tyyppistä puskurin lisäosaa irrottaessani sen kolmesta kiinnityspultista kaksi.

Pultit onnistuneesti katkottu

Tämän jälkeen kulutin noin 12 tuntia takasumuvalon vianetsintään. Purin autoa, seurailin johtoja, mittailin, tutkailin, ihmettelin, tarkistelin sulakkeet, lueskelin johdotuskaaviota sekä korjauskäsikirjaa. Nappia painamalla rele naksahtaa ja nappiin syttyy valo. Itse sumuvalo vain ei ota syttyäkseen millään. Lisäksi johto joka sieltä valosta lähti oli viherpunainen, eikä sinikeltainen, kuten käsikirjassa sanottiin. No en kiinnittänyt tähän huomiota, seurailin viherpunaista johtoa ratin kohdille. Mikään ei kuitenkaan auttanut, joten olkoon siltä päivää.

Seuraavana päivänä korjailin takakontin peitteen, jonka olin tavaraa kuljettaessa onnistunut jotenkin rikkomaan ja semmoisen epämääräisen muovisen palikankin kontista jonnekin kadottamaan. Siitä tuli itse asiassa varsin hyvä muutamalla pultilla, reikälevyn pätkällä ja ilmastointiteipillä.

Kiinnitykset ylhäältä, ilmastointiteippi sopii loveen vallan mainiosti

...ja rakennelma altapäin

Samalla kun siellä auringonpaahteisen kontin luona muutenkin olin, ajattelin sittenkin vielä vähän tarkistella sitä valoa ihan fyysisesti. Kyllä, kun sille antaa 12V suoraan valon vierestä, niin toimiihan se lamppu hyvinkin. Sitten purin takakonttia vähäsen lisää ja huomasin uusia liitoksia. Kas vain. Siellähän menikin tosiaan viherpunaista johtoa, jossa oli liitos. Liitoksesta lähtikin siitä kohtaa pieni pätkä sinikeltaista johtoa, joka sittemmin oli toisesta liitoksesta eteenpäin mustaa. Seurailin sitä sitten myöskin ja kas, se kulki aivan oikein sinne koukun suuntaan. Käsikirjassa puhuttiinkin että trailer hitchiin menee sama johto. Annoin siitä liitoksesta 12V lampulle ja syttyihän se, eli ei siinäkään kohtaa olisi vikaa.

Katsoin vielä sieltä koukun altakin sähköliitoksia, että ehjältähän se näyttää. Niin, tosiaan, kun kärryä joutuu vetämään, niin autossa pitää olla kärryn ja auton sähköliitäntöjen välissä adapteri, koska auton sähköliitäntä on jotain uudempaa mallia. Sitten tuli mieleen ajankohta, jolloin kyseisen adapterin olisin Motonetistä ostellut. Sehän oli tottakai jälkeen ensimmäisen katsastuksen ja ennen tätä toista, jossa vika huomattiin.

Otin adapterin irti.

Laitoin sumuvalon päälle.

Sepä loistikin vallan kirkkaasti sen jälkeen… Hoh.

It works! Bright light, bright light.

Ei sitten muuta kuin kasaamaan auto jälleen kokoon… Poliisille vielä disclaimerina erityishuom. rekisteriotteen teknisessä osassa mainitun korjauskehotuksen sekä siinä annetun aikamääreen perusteella valo oli kyllä korjattuna 23.12.2009 mennessä, kunnes hajosi uudestaan ja nyt myös korjattu uudestaan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse