Kategoriat

Tankkailua

Kävin joku aika sitten jälleen hakemassa lisää menonestettä, ajettuani tasan 300.0km. Enpä ole koskaan päässyt noinkin tarkasti automaatille, lukema tipahti matkamittariin noin kahta metriä ennen pysähdystä. Keskimäärin 10 litran kulutuksella per 100km, tankkiin pitäisi siis mahtua 30 litraa. Mahtui 29. Eli melko tarkkaan se kulutus on sitä, tässä on nyt noiden kuluneiden kilometrien aikana ollut sekä matka-ajoa, että kaupunkia. Ei ilmastointia, mutta viileitä säitä, joitakin kiihdytyksiä.

Sain samalla uuden V-Power -kupongin, jolla saisi sitä 95E:n hinnalla 26.12. saakka. Jospa yrittäisin ajella tankin sinne asti mahdollisimman tyhjäksi siis.

Tämä melkein onnistuikin! Palailin joulunvietosta Lahden suunnille, bensamittarin näyttäessä jo melko tyhjää. Ajatuksena oli päästä Shellille asti täyttämään tankki mahdollisimman edullisesti, mutta sitten. Mittari oli jo E:n alarajoilla ja mietin varoitusvalon toimintaa jo vähäsen, että onkohan sitä siinä ollenkaan ja jos on, niin toimiiko se… Fear not, kyllä se toimi. Varoitusvalo syttyi vähän ennen leveäkaistatien alkua, joku noin 25km ennen Lahtea (plus siitä vielä joku matka toiselle puolelle Lahtea… ). Huonojuttu. Koskapa ei ollut mitään tietoa paljonko siellä sitä ainetta vielä olisi valon syttymisen jälkeen, pikainen laskutoimitus päässä antoi arvioksi että 40km matkaa veisi ehkä jopa 7 litraa bensaa, kun on talvikin. Ajattelin sen kyllä riittävän. Mutta sitten bensamittarin neula oli painunut jo niin alas, tuli mieleen se Seinfeldin episodi jossa Kramer kokeilee autokauppiaan kanssa kuinka alas se neula voikaan painua, matkaa oli vielä aika paljon kuitenkin jäljellä ja siinä matkan varrella ei olisi mitään muita tankkauspisteitä kuin Nastolan ABC. Otanko riskin, mietin sitä aika pitkään, kunnes kantti ei kestänyt ja oli pakko käydä hakemassa ABC:ltä 5e edestä 98E:tä (hyi, yäk, auto varmaan oli samaa mieltä). 98E:tä sai sillä setelillä huikeat 3,53 litraa ja kyseessä oli elämäni lyhytkestoisin tankkaus.

Bensamittari

Nyt janottaisi.

Neula nousi tuosta vähäsen ylöspäin aivan alarajalle asti ja tällä määrällä sinne Shellille pitäisi kyllä jo päästä hyvinkin, matkaa taisi olla kyltin mukaan joku 14km + jotakin enää jäljellä. Ja kyllä pääsinkin. Tankki auki ja täyteen V-Poweria. Sitä mahtui sinne 60 litran tankkiin yhteensä 52,69 litraa, eli jäljellä ilman välitankkausta olisi ollut 60 – 52,69 – 3,53 = 3,78 litraa. Eli näin jälkikäteen voi todeta ettei olisi tarvinnut kuitenkaan sitä 98E:tä pakkosyöttää tässä välissä Smile

Kupongilla sai alennusta yhteensä 4,74e ja kokonaishinta täydelle tankille tällä kertaa olikin 72,92e sijasta enää 68,20e.

Hyvä tietää vastaisen varalle, että valon syttyessä voi bensaa arvioida olevan tankissa jäljellä melko tasan 10 litraa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse