Kategoriat

Kovan onnen metsämies

Niin, ajoin iloisesti kovalla talvipakkasella työpaikan pihaan ja vedin autolle sähköt lämmitystä varten. Ei haluttanut sen enempää käynnistellä autoa kylmänä kuin on ehdoton pakko.

Työkaveri siinä sitten tuli kysäisemään olenko käynyt näyttämässä autolle maastoa. ”Miten niin?” Kun on hirveesti naarmuja kyljessä. ”Että mitäh?” Mentiin sitä sitten ihmettelemään ja tosiaan, kyljessähän on likakerroksesta nähtävissä koko auton kyljen mittainen naarmu joka on mennyt maalipinnan läpikin paikoin. Okei, no sepä kiva. Joku parkkipaikalla nirhannut kylkeä, niin kuin olen vuoden ajan vähän pelännytkin vielä käyvän. Oikealla puolella parkkialueella kun ei ole parkkipaikkaa, vaan tientapainen kulkuväylä.

Tapahtuma on kaikesta päätellen sattunut pe-la välisenä aikana, päätellen siitä ettei naarmujen päällä ollut loskaa juurikaan (pe ajeltu loskakelissä) ja sen päältä oli virrannut vettä, joka nyt oli jäätä (lauantaina kovasti pakkasta, joka jatkunut siitä eteenpäin).

Laitoin siitä vahinkoilmoituksen Ifille, koska Foresterissahan on Subaru Huippukasko tietenkin vakuutuksena ja hyvä niin että on. Sieltä tuli hyvinkin, jopa erittäinkin yllättävän nopeasti (neljässä tunnissa, ilman kuvia!) vastauksena:

Tulemme korvaamaan tästä vahingosta aiheutuneet ajoneuvonne vauriot. Voitte viedä ajoneuvonne suoraan korjaamolle.

Joten vielä saman päivän aikana kiirehdin viemään sen paikalliselle Laakkoselle katsottavaksi ja arvioitavaksi. Siellä kun työajat ovat normaalisti päivätöissä käyvän ihmisen kanssa täysin samanlaiset. Eli helppo hoitaa asioitaan.

Täytyy sanoa, että menin sinne vain näyttämään pientä naarmua että tossa on ja kuinkas äkkiä se korjaantuu, tässä on laput. Asia ei yllätys yllätys, ollut lainkaan niin yksinkertainen. Ensin auton kerrottiin olevan selkeästikin ameriikan mallia, eli huonojuttu. Siinä kun on muiden lukuisten seikkojen lisäksi ovien alla noita muoviosia, joita ei näissä täkäläisissä malleissa ole. ”…aha?” Sitten todettiin vähän vastaavanlaisen tapauksen hoitamisen kestäneen toukokuusta lokakuuhun (auto tuotu toukokuussa ja noudettu lokakuussa… ) syystä että varaosia ei vaan saanut, koska maahantuojaa ei napannut hoitaa asiaa. ”……..aha……..” No sitä autoa ei sentään voinut ajaa ollenkaan, toisin kuin tässä.

Katsotaanpa miltä se näyttää painepesurin jälkeen ja otetaan sitten kuvia. Ok. Otin siinä itsekin muutaman kuvan sitten.

Etuovi menee kokonaan vaihtoon. ”…ööööh… just…” Ja takaovi on siinä ja siinä, varmaan sekin menee kokonaan uusiksi. ”…joo…” Kuulostaa koko ajan vain paremmalta. No ei siinä mitään, autolla kuitenkin pystyy ajamaan että ei tarvitse sitä jättää minnekään korjaamolle kuitenkaan. Seuraavaksi lähdemme liikkeelle nyt alustavasti siitä, että osille saisi edes jonkin hinnan korvausarviota varten. Jee.

Auto heti naarmujen huomaamisen jälkeen

Auto heti naarmujen huomaamisen jälkeen

Naarmuja löytyy myös lokasuojien levennyksestä

Naarmuja löytyy myös lokasuojien levennyksestä

Tätä löytyy lähes koko auton pituudelta

Tätä löytyy lähes koko auton pituudelta

Peilissä ei kuitenkaan ole vaurioita

Peilissä ei kuitenkaan ole vaurioita

Pesun jälkeen tarkastamme vauriot

Pesun jälkeen tarkastamme vauriot

Vauriot ovat ennakoitua vakavampia

Vauriot ovat ennakoitua vakavampia

Takaovikin on kärsinyt

Takaovikin on kärsinyt

Lisää damagea

Lisää damagea

Vielä vähän isompana versiona

Vielä vähän isompana versiona

Njoo. No jättikö kolhija yhteystietoja tai mitään, sopii arvata. Vähän erikoisella korkeudella ovat naarmut, joten seuraava osoite kysellä lisätietoja ovat mm. aurauskaluston ylläpitäjät. Tässä kun tänään katselin toisaalla semmoista tyypillistä pick-up -mallista Toyotaa, johon oli eteen läntätty aura niin kyllä se erityisen epäilyttävällä korkeudella on… Tämä tosin on pelkkää arvailua. Voi se tietty olla vaikka pakettiautokin. Kummallisen hiljaa vaan ajettu ja ihmeellisen pitkän matkaa, koska vauriot sinänsä ovat näinkin ”vähäiset”.

Laakkosella vielä kyseltiin onko autossa nahkapenkit (Alcantaraa ovat), koska koneen tietojen mukaan autossa sekä on, että ei ole nahkapenkkejä Grin Ameriikkamalli oli päätelty myös takapuskurin Michigan-rekkarista, mutta tämä on sitä kuulemma muutenkin.

Rikosilmoituksen poliisille tietoineen ja kuvineen laitoin matkaan 16.12. josko siitä mitään apua olisi, annoin kyllä samalla vähän tutkintalinjaustakin mistä syyllistä nyt voisi ainakin alustavasti ryhtyä etsimään. Josko sellaista koskaan löytyykään, epäilys löytymättä jäämistä kohtaan on kyllä melko vahva. Sähköiseen ilmoitukseen saikin jo nykyään liitettyä mukaan kuvia, joten pistin niitä heti parikin kappaletta näytille autosta sekä tapahtumapaikasta ja linkin muihin kuviin.

Poliisi vastasi kirjeitse tutkintailmoituksen muodossa, vaikkakin pyysin lähettämään sen saman lappusen pelkästään sähköpostitse. Ilmoituksessa todetaan rikosnimikkeiden, 2kpl, olevan ”liikennerikkomus: olosuhteiden edellyttämän huolellisuuden ja varovaisuuden noudattamatta jättäminen vaaran ja vahingon välttämiseksi” ja ”liikennerikkomus: liikenneonnettomuudessa osallisena tienkäyttäjänä jätti viipymättä ilmoittamatta tapahtumasta vahinkoa kärsineelle / poliisille.”

Poliisi oli soitellut talohuoltoyhtiölle, josta vastattiin etteivät he ole kyseistä parkkialuetta kyseisenä ajankohtana auranneet ja olisivat kyllä ilmoittaneet, mikäli heidän ajoneuvonsa olisi kolhinut toista ajoneuvoa. Jos nyt ovat sitä auratessa edes huomanneet, melko kevyesti siitä vierestä on kuitenkin vedetty. Oletuksena on asian tämän jälkeen olevan melko varmasti loppuunkäsitelty ja ettei uusia tutkintalinjoja aukene, ellei nyt sitten pihan aurauksesta vastaisikin joku kolmas tai neljäs osapuoli.

Mitä nyt olen sattumoisin noita auroja nähnyt, niin kyllä se jälki on täydellisesti sennäköinen ja -kokoinen mitä niistä voisi kuvitella saavan aikaan.

Update 25.3.2010

No niin, korjaus on vähitellen edennyt siihen pisteeseen, että tulevana maanantaina saisin auton vietyä korjaamolle ovien vaihtoprosessia varten. Osia on tipahdellut maahantuojalta ilmeisesti sinne korjaamolle yksi kerrallaan ja maaliskuun alussa sieltä soiteltiin vaihtoprosessin ajanvarausta varten. Ensimmäinen vapaa aika olisi tietenkin vasta maaliskuun lopussa, no niin. Hyvällä tuurilla jos ovet vaihtuvat melko äkkiä, koko korjaustyössä olisi kestänyt vain kevyet neljä kuukautta. Olettaen, ettei muita ongelmia tule.

Pitäisiköhän ihan oikeasti jo tilata Japaniasta se varaosa-auto…

Siellä oli myös selvitelty, ettei auto ole mallia Ameriikka, vaan ihan Saksa. Kuten tiesinkin näin olevan, olisin muuta ihmetellyt suuresti.

Forester-tarrathan tuosta ovesta katoaisivat tyystin vaihdon yhteydessä, eikä se kävisi. Näin ollen, kuumailmapuhallin käteen ja lämmittelemään tarroja. Näytin niille seuraavaksi varovaisesti uudenkarhean mattoveitsen terän kulmaa, sillähän ne perin kätevästi oikeastaan lähtivätkin aina välillä kun lämmitteli lisää. Tarrapintaa pitkin sitä veitsen terää vähitellen vetäen, niin hyvin leikkasi.

Ovi tarrojen poiston jälkeen

Vähän vielä tarrajäämien putsausta

Tarrat odottamassa mahdollista jatkokäsittelyä

Se saako noita enää mitenkään järkevästi kiinni uusiin oviin, on vähän niin ja näin… Mutta tulipahan nyt ainakin otettua ne talteen.

1 comment to Kovan onnen metsämies

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse