Kategoriat

Ympäristöystävällistä autoilua, joojoo

Ajoneuvohallintokeskukselta tuli sattumoisin työpaikalle postia rahan kiristämisen muodossa taas vaihteeksi. Tällä kertaa seurasi mukana jokin lappunen siitä, miten ajoneuvovero tullaan tulevaisuudessa repimään hiilidioksidipäästöjen perusteella. Lapussa oli sama taulukko kuin AKEn sivuilla.

Eihän Foresterin päästölukema edes mahdu tuonne taulukkoon Grin Mitäs nuo tuommoiset alle 200 g/km päästöt oikein ovat olevinaan?

CO2! <3

CO2! <3

Voi huoh että sitä ollaan nyt niin huolissaan noista hiilidioksidipäästöistä muutenkin… On vähitellen kypsynyt mielessä ajatus vaihtaa aina katsastuksen jälkeen katalysaattorittomaan pakoputkeen niin saisi rahoilleen sitten vastinetta ja voi ottaa kaiken ilon irti. Kun nyt kerran eletään Suomessa, joka yksinään ottaa vastuun kaikista maailman murheista. On jo muodostunut kirosanoja näistä ”ilmastonmuutos” ”hiilidioksidipäästö” ”ilmaston lämpeneminen”. Katsokaa nyt vähän tuonne Aasian ja Venäjän suunnille vaikka ihan ensin…

En tosin ymmärrä minkäänlaisia perusteluja sille miksi maksaisin lisää, koska taantuma kerran vähentää näitä hiilidioksidipäästöjä muutenkin. Häh?

Täytyy varmaan lopettaa kierrätys ja jätteiden lajittelu samalla, koska mitä enemmän sitä on harrastanut niin sitä kalliimmaksi elämäkin on tullut. Vanhat autonrenkaatkin voisi kierrätyksestä rengasliikkeelle maksamisen sijaan kierrättää polttamalla. Ikäväähän tässä on se, että mielelläni huolehtisin ympäristöstä. Mutta rajansa kaikella.

Näyttäisi olevan 239,81 euroa tuo maksu sitten tulevaisuudessa. Ehkäpä täytyy sitten myöskin ajaa mahdollisimman paljon, jotta tulee paljon päästöjäkin, edelleen jotta saa kaiken tästä maksusta irti. Joutuisinhan maksamaan saman summan vaikka ajaisin autolla vain 1000 km vuodessa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse