Kategoriat

Vihreät venttiilinhatut

Nytpäs kun sattui vahingossa silmiin keskustelua typpitäyttöisistä renkaista, havaitsin siitä olevan yleensä merkkinä vihreät hatut venttiileissä.

Ja… No… Olenkin kyllä miettinyt miksi noissa kesärenkaissa oikein semmoiset on. Ajattelin sen olevan vaan joku tuning-juttu olevinaan. Mutta eipä olekaan!

Vihreä venttiilinhattu

Vihreä venttiilinhattu

Ja siis Saksassahan ihan oikeasti käytetään erilaista ilmaa renkaiden täyttämiseen, jos lystistä haluaa maksaa. Eli renkaat täytetään lähinnä typellä, tai typpipitoisemmalla ilmalla.  Tästä on yleensä merkkinä vihreät venttiilinhatut. [MuroBBS]

Jaaha, siis kuulostaa kyllä ihan hienolta. Olisinpa taas tämänkin tiennyt aiemmin. Ehkä mieluiten ennen sitä kun menin tarkkailemaan ja hieman nostamaan rengaspaineita huoltoasemalla. Mutta ei kai se lisäilma siellä juurikaan haitanne.

Miksi ihmeessä typpeä renkaaseen? Siksi, että sen sanotaan säästävän auton polttoainekuluissa ja vähentävän renkaiden kulumista. [Uusimaa.fi]

Jaa. Kulutus on kylläkin sen verran, etten varmaan haluaisi edes tietää mitä se olisi jos ei renkaita olisikaan täytetty typellä Grin Bensaa näyttää kulkevan tankkiin jokseenkin tasaisesti 150 litraa kuussa, joka tekee 5 kpl 30 litran tankkauskertoja kuussa ja tällä menolla 1800 litraa vuodessa. Esimerkkinä, Nissan halusi vähän vuodesta riippuen noin 1075-1400 litraa ainetta…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse