Kategoriat

Tankkausta

Kävin taas paikkakunnan halvimmalla asemalla tankkailemassa, eli Hennalan Shell Expressillä. Saapuessani sinne, oli neljästä tankkauspisteestä kolmessa jo auto ja neljännellä maksuautomaatilla seisoi nainen. Maksuautomaatteja on siis Shellillä jokaiselle tankkauspisteelle omansa eli tässä neljä kappaletta.

Ok, ajoin siihen neljännelle automaatille ja nainen lähti tankkaamaan pienikokoista punaista Golfia, jonka kuskin paikalla istui mies. Hämärää. Katselin kun oman puoleni automaatti siinä ilmoitteli kahden minuutin tankkausaikaa ja toisella puolella oleva nainen ei saanut tankkauspistoolista tietenkään mitään ulos. Kyselin, että onko mahdollisesti tarkoitus tulla tälle puolelle tankkaamaan, johon tuli ihmetystä ja kerroin että näissähän on siis maksuautomaatti jokaisella puolella erikseen ja nyt on maksettu väärälle puolelle. Ei vieläkään mennyt perille, niin kävin näyttämässä sen toisen puolen näppäimistön ja kortinlukulaitteen. Sitten meni jakeluun, olikin ihmetellyt kun ei se kysellyt mitään mittaria. No sanoin keskeyttäneeni sen tapahtuman, niin saattoi maksaa sinne omalle puolelleen. Huom. tässä vaiheessa olisin periaatteessa voinut myös vain sanoa keskeyttäneeni, esittää syöttäväni oman kortin sinne automaattiin ja tankata jo valmiiksi maksetulla bensalla.

Nainen maksoi sille oman puolensa automaatille ja tankkasi. Oletetaan, että sinne Golfin tankkiin mahtuisi vaikka joku 30 litraa. Subaruun meni tällä kertaa 46 litraa ja tankkauksen jälkeen kirjoittelin vielä tiedot ylös puhelimeen + lähettelin tekstiviestiäkin maailmalle. Lähdin liikkeelle ja Golfia tankattiin edelleen…

Tässä vaiheessa huomautettakoon, ettei Subarun tankkaus ole millään muotoa mikään yksinkertainen tai nopea operaatio, vaan enemmänkin yhdistelmä magiaa, voodoota ja perimätietoa. Asioista tietämätön voisi kuvitella, että pistooli vaan tökätään tankin reikään ja tankataan, kuten joissakin normaaleissa autoissa. Ei lainkaan näin.

Jos pistoolin työntää kokonaan tankkiin ja painaa kahvasta, kuuluu naks ja kaikki pysähtyy siihen. Foresterissa pistoolin pään voi asettaa aivan vähäsen tankin sisään, juuri niin että ensimmäinen lovi tulee reunaan kiinni. Sitten voi tankata kahva noin puolivälissä. Kahvaa täysille painamalla turvalaitteet sanovat stop. Joillakin asemilla edes puoliväli ei ole sopiva kohta, vaan bensaa pitää laskea hiljakseen ja varovasti.

Toinen keino on laittaa pistooli em. asentoon ja siirtää polttoainetankin suojakorkki kahvan väliin. Sillä tavalla bensaa valuu vähän hitaasti, mutta varmasti.

Kolmas ja hyvä keino on kuuleman mukaan tankata pistooli jonkinlaisessa kulmassa tankkiin nähden. En ole vielä jaksanut selvitellä mikä se kulma käytännössä olisi, kuitenkin jokin erityisen ihmeellinen ja koominen varsinkin kanssaihmisistä. Tämä täytynee selvittää jossain kohtaa empiirisillä kokeilla.

Tankkaus.com kertoo auton tämänhetkisen keskikulutuksen olevan noin 10-11 litraa / 100km. Nissanin ja Subarun välillä sinne ehti muuten rekisteröityä noin 27000 autoa. Olen nyt jopa viisi kertaa päässyt alle tuon kymmenen litran! Aika huimaa. Haminassa käydessäni kulutus oli jopa niinkin alhainen kuin 9,46l/100km ja siinä kohta epäilinkin jo autossa olevan jonkinasteista vikaa kun tankissa oli moottoritielläkin ajelun jälkeen bensaa monta litraa enemmän kuin pitäisi…

Subaru Forester '02 kulutus 11/2008-05/2009

Subaru Forester '02 kulutus 11/2008-05/2009

Talven turbo4WD-ajelut eivät kylläkään ole kovin maltillista ajoa kulutuksen suhteen. Harmittaa ihan älyttömästi, etten tajunnut ottaa Saksan moottoritieajelujakin ylös, siitä olisi saanut sen keskimääräisen 160km/h-170km/h kulutuksenkin tietoonsa.

Taidelaji tämä tankkaaminenkin tällä merkillä.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse