Kategoriat

Defa

Kun nyt tulevassa huollossa kerran vaihdellaan myös jäähdytysneste, tuli samalla mieleen hakea viimeinkin autoon lohkolämmitin. Talven selvisin kyllä ilman sitäkin, mutta seuraavaa jääkautta varten voisi varautua jo vähän ennakkoon. Tai jos ei kesä vaikka vielä saapuisikaan ja takatalvi laskeutuisi, ainakin moottorin lämmitys olisi tehokkaampaa.

Defa-elementti 240 Motonetistä 45-9240 72,90e. Mukana tulee elementin lisäksi asennusohje ja vähän lämpösuojaa kiinnikkeineen.

Kuvassa liitinpää on peitetty jo valmiiksi mustalla ilmastointiteipillä, asennan sen kaapelin sitten itse. Tärkeintä olisi, että huollossa vaan kiertävät kyseisen komponentin kiinni jäähdytysnesteen vaihdon yhteydessä ja ilman lisäveloitusta. Asennan sen jälkeen tarpeelliset liitäntäjohdot sun muut sinne minne haluan ja parhaaksi katson käytön kannalta.

Defa 240

Defa 240

Hieman kyllä pelottaa, että tässä täytyy samalla luopua sisätilanlämmittimestä. Talon lämmityspistoke tuskin kestää molempia yhtäaikaisesti. Siihenkin on tietenkin olemassa semmoinen vaihtolämpösysteemi, joka antaisi vaihdellen sähköä molemmille laitteille.

Parastahan tietenkin olisi Webasto ja sille oma akku. Ei edes oikeastaan maksa paljoa enempää verrattuna siihen, että ostaisi koko sarjana lohkolämmittimen, asennussarjan, haaroituskaapelin sisätilapistokkeelle sekä sisätilalämmittimen. Tuo paketti jonkun 240e (vaihtolämpötermostaatti jotain +50e) ja Webasto asennettuna jotain 1000e. Kaapelithan näissä ovat jostain syystä järjettömästi hinnoiteltuja, kun olisikin niissä joku avoin standardi ja saisi niitä tarvikeosina…

Esimerkiksi: Defa Mini -kaapeli 5m 34,50e. Lisätään siihen viisi metriä sitä ihan tavallista sähköjohtoa, niin hinnaksi tulee Defa Mini -kaapelille 10m 59,50e. Viisi euroa per metri se sähköjohto! 5e/m!! Sähköjohdosta! Vihreä muoviko siinä kenties raaka-aineena maksaa niin paljon? Ei ihan vähäsen kallista, ainoa ero näillä kahdella tuotteella on johdon pituus. Sitten kun ihan oikeasti miettii vielä vähän mistä tämä kaapeli rakentuu, eli Schuko -päästä ja 5m sähköjohdosta, sekä mitä ne kaupassa jatkojohdoissa maksavat, tuolle Defan liitospäälle tulee hintaa halvemmassa versiossa 30e. Kalliimmassa 50e. Ei morjens.

Eikä Calix ole montaa euroa tätä halvempi malli. Se on hyvä, että kartelli pelaa.

Romuttamoilta kyllä löytynee kaikennäköistä tämmöistä.

Asensin sen johdonpätkän nyt sitten itse keulan tienoille. Ei joudu enää talvisin aukomaan joka aamu konepeltiäkään, sehän olikin melko rasittavaa. Nyt vielä tuohon jostain jakosysteemi ja sisätilapistoke, niin saan ainakin akkulaturin kytkettyä siihen.

Defa

Defa

Eikun eiiiii… Mieleen välähti se tosiseikka, että nykyinen lämmitysjärjestelmä onkin toteutettu hieman eri tavalla digitaalisella ajastimella auton sisältä käsin. Defahan olisi päällä koko ajan jos sen kytkisi suoraan tolppaan, koska tolppa on sillä lailla rikki. Mietintätuokio jatkuu, onneksi onkin sopivasti koko kesä aikaa suunnitella…

Näin ollen: uusittua lämmitysjärjestelmää.

4 comments to Defa

  • Tommi

    Pitäisi kanssa asentaa lohkolämppäri foresteriin. Mihinpäin moottoria tuo elementti tulee?

  • Paikka on tuolla kun pohjapanssarin ottaa irti, niin edestä katsottuna oikealla puolella alhaalla. Ilmeisesti melko ahdas paikka niillä main pyöritellä sitä elementtiä kiinni, ainakin huollossa ennen asennusta mainitsivat miten moottoria pitäisi nostaa mutta tiedä tuosta nyt sitten.

  • Tommi

    No nyt on elementti auton pohjassa kiinni. Hankala oli tosiaan kiertää kiinni, mutta näyttäisi siltä ettei vuoda. Sisätilan lämppärin läpivientiä etsiskelen. Jouduitko poraamaan uutta reikää vai löysitkö hyvää läpivientiä? Matkustajan puolella olisi hyvä paikka, mutta siitä menee jo joku letku.

  • Ei tuohon oikein mitään erityisempää tai hyvää kohtaa löytynyt, vedin sitten siitä kuljettajan puolen isosta läpiviennistä tuonkin sisätiloihin muiden mukana, aika täynnähän se nyt on kun siitä kulkee vähän kaikenlaista kaapelia läpi. Matkustajan puolelle ei olisi muistaakseni silloinen johto oikein riittänyt ja kun tuo moottoritila on sen verran täynnä tavaraa muutenkin, niin lyhyempää reittiä meni kätevästi Smile

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse