Kategoriat

Forester Service

Foresterille varattu 100tkm huoltoaika. Se ei ole kuuleman mukaan ihan se pienin huolto, koska jakohihnakin vaihdetaan, joten olin jo varautunut siihen että se tulee maksamaan. Eli määräaikaishuolto ja vuosihuolto. Laitoin nyt vielä lisäksi mukaan moottorinpesun, aurauskulmien suuntauksen, renkaiden tasapainotuksen ja pyysin antamaan summittaista hinta-arviota tästä kokonaisuudesta. Huoltoliikkeestä sitten soiteltiin perään.

Alustava hinta-arvio olisi 1214e. Siis tuhatkaksisataaneljätoista euroa (!!!). Olipa hyvä että varauduin tähän shokkiin vähän etukäteen, niin ei tarvinnut haukkoa henkeä niin paljoa. Johan se on melkein 10% koko auton kokonaisarvosta.

Varasin siinä sitten sen ajan, mutta pitää nyt muutamasta muustakin paikasta ennen sitä kysyä hintaa vastaavalle operaatiolle. Koko päivän homma se kuuleman mukaan on.

Samalla etsiskelin takajousia vielä uudemman kierroksen. Paikalliselle varaosaliikkeelle laitoin postia ja mainitsin Lesjöforsin takajouset toimiviksi. Eli turbottoman (tasosäädöttömän) Foresterin takajouset turbolliseen (nyt tasosäädöttömään) Foresteriin. Sieltä vastattiin, että juu kyllähän noita saa, hintaan 95e/kpl joka tulee maksaa etukäteen, toimitusajalla 4 viikkoa ja ilman minkäänlaista palautusoikeutta koskapa jouset eivät ole kyseiseen autoon tarkoitettu. Tässä kovasti tuntuu hämäävän tuo turbon olemassaolo. Enemmänhän se siitä tasosäädöstä riippuu käykö vai ei. Sama auto on kuitenkin kyseessä!

Noh, tänään löytyi sitten myös Motonetistä (jopa Lahdesta!) yksi kappale tasonsäädöttömälle iskunvaimentimelle kelpaavia takajousia Foresteriin! Eli turbottomaan malliin. Yksi. Entäs toinen? Ei ole. Hinta olisi kuitenkin 68e/kpl eli 27e vähemmän kuin Fixuksella. Kokeilinpa jos voisin tilata jouset silti Motonetistä postimyynnin kautta, katsotaan mitä vastaavat.

Seuraava vaihtoehto on kysellä josko saisin jostain lainaan turbottoman Foresterin takajousen Vallilan takomolle malliksi. Käyttöauton vieminen sinne kahdeksi vuorokaudeksi ei houkuttele, ei niin yhtään.

Seuraavana päivänä kello 11:14 Motonet vastasi, että tilaukseni on vastaanotettu ja otettu käsittelyyn. Sehän on kai hyvä merkki, vaikkakaan käsittelyn lopputuloksesta ei ole tietoa. Täytynee sittenkin perua huollosta nelipyöräsuuntaus ja odottaa sen kanssa jousien vaihtoa. Kai. Ehkä.

[Edit 30.4.] Wuhuu, nyt oli saapunut Turkuun, eli postimyyntiin 1kpl jousia ja 1kpl on Lahdessa! Aika mielenkiintoista. Voisivatkohan ne nyt siellä yhdistää tilaukset jotenkin esimerkiksi. Jännityksellä odotan, ehtisivätkö ne saapuvaksi vaikkapa ennen huoltoa… Voisivat tällöin vaihtaa ne samalla alle, se olisi aivan huippuhienoa. Epäilen kyllä vahvasti, ettei tämmöinen ole mahdollista ja postimyynnin ansiosta ei nyt kyllä kiinnosta säätää näiden kanssa kuitenkaan.

[Edit 11.5.] Wuhuu joo… Nyt se Lahden jousi on sentään kadonnut vihdoin varastosta, toivottavasti ovat sen postittaneet Turkuun, josta lähettävät sen takaisin tänne Lahden suunnille. [itse vaihtotyöstä enemmän täällä]

Sain myös toisesta huoltopaikasta tarjouksen, joka oli vähän paremmin eritelty:
– Moottoriöljy 47,00€
– Öljynsuodatin 13,50€ (oletettavasti huikeasti parempi kuin 15-0601 5,90€…)
– Polttoainesuodatin 37,30€ (varmaankin 19-5307 Ruiskusuodin Legacy 14,80€)
– Jakohihna 152,40€ (lienee tuote 25-6253 Jakohihna SubaruTurbo 2,0 01-> (281-hamp) 117€)
– Hammaspyörä 51,00€ (tuote 25-5932 Jakohihnan ohjainratas LegacyImpreza 2,0 97-> 38,50€)
– Tukirulla nro 2 44,60€ (tuote 25-6252 Jakohihnan ohjain Subaru 2,0 99-> laipalla 27€)
– Sytytystulpat 82,00€ (???? mahtaa olla todellakin hyvät tulpat nämä 4 kappaletta…)
– Jarruneste vaihdettuna 45,00€
– Jäähdytysneste vaihdettuna 45,00€
– Ilmansuodatin 25,00€ (nykyinen on Motonetin 16-3738 8,80€ perusmalli)
– Peräöljy 19,00€
– ATF – Öljy 74,25€
– ATF – Suodatin 39,00€
– Työt 220,00€ (sisältää jarrujen purun ja herkistyksen)
– Nelipyöräsuuntaus 99€ (sis. tarkastus + säätö 1h)

Onhan se vähän kallista juu. Tässä hintana on noin tonni, mutta käytännössä kannattaa tässä tapauksessa varautua loppusumman olevan noin 1300€, riippuen onko mitään muita vaihdettavia ja kuluneita osia.

Tosissaankaan ei Subaru ole se halvin auto osien suhteen, varsinkaan alkuperäisten. Tässä yksi hyvä syy lisää maksaa tuosta If:n Subaru-vakuutuksesta, siinä kun on vakuutusyhtiöllä velvoite käyttää korjauksessa nimenomaan niitä Subarun alkuperäisiä osia… Osien saatavuuskin kun välillä on mitä on. No, sille nyt ei voi mitään, itsehän valitsin automaattivaihteisen turboahdetun ilmastoidun nelivedon. Se on kyllä sen arvoinenkin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse