Kategoriat

Insurance

Pyysin joku aika sitten If:ltä tarjousta Subaruvakuutuksesta. Sieltä ei hetkeen mitään kuulunut, kunnes eräänä päivänä asiakaspalvelusta otettiin yhteyttä. Samalla ihmettelivät kun henkilötunnuksen loppuosa oli ilmeisesti väärin. Ei ollut, vaan olin sinne ihan itse kirjoittanut syntymäkuukauden väärin. Sen selvittyä tipahtikin pari vakuutusehdotusta sähköpostiin.

Ehdotukset vaikuttivat pienten laskelmien jälkeen niin hyviltä, että vaihdatan kaikki vakuutukseni Nordeasta If:lle. Tutkin vähän itsenäisesti asiaa lisää ja oma-aloitteisesti tekemällä muut vakuutusehdotukset netissä saa niistä 10% alennusta vuodeksi. Mutta se syy miksi vaihdoin:

Nordealla liikennevakuutus 0% + osakasko 50% bonuksella: 852,16e / vuosi kun maksaa 12:ssa erässä.
Liikennevakuutus: 723,14e
Osakasko ilkivaltaturvalla sekä 15% sopimusalennuksella 129,02e.

If:llä liikennevakuutus 0% + täyskasko 70% bonuksella ja Subaru-eduilla: 1131,48e / vuosi 4:ssä erässä.
Liikennevakuutus: 599,04e sisältäen 8% keskittäjäalennuksen
Täyskasko ilkivaltaturvalla, lunastusturvalla, autopalveluplussalla ja Subaru-eduilla: 532,44e sisältäen 8% keskittäjäalennuksen.

Liikennevakuutuksen ero on aikamoinen, ottaen huomioon että kyseessä kuitenkin on se sama tavara: pakollinen liikennevakuutus. Nordealla ei näyttänyt saavan siitä mitään sopimusalennusta.

Jälkimmäisessä hinnassa tulee vielä huomioida, että jatkuvan matkavakuutuksen sekä sairaus+tapaturmavakuutuksen jälkeen alennusprosentti nousee tuonne 12%:iin. Niistäkin tulee loppujen lopuksi halvempia kuin Nordeassa. Ihanhan ne eivät ole tietty tasan vertailukelpoisia keskenään. Ja noita S-kaupan höpöhöpöboonuksiakin tästä nyt sitten saa kai laskennallisesti jotain pari prosenttia ikäänkuin vielä anteeksi.

Eli käytännössä mitä lopulta tapahtuu: vakuutusten kuukausimaksu noussee noin 10e ja osakaskosta tulee täyskasko paremmilla eduilla…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse