Kategoriat

Christmas 2008

Käväisin tuossa jouluaattona Helsingissä muun muassa Tuomiokirkossa kuuntelemassa joululauluja. Oli joulutunnelmaa, lisäksi yöllä kadutkin olivat tyhjiä ja kerrankin sieltä löytyi helposti hyviä parkkipaikkoja.

Tuli myös samalta reissulta pari havaintoa tien päältä!

Ensinnäkin Philips Night Guidet olivat kenties aikoinaan kirkkaat ajovalot, mutta nykyiset Osram Nightbreakerit vasta kirkkaat ovatkin. Pimeällä tiellä ajaessa syystä tai toisesta noin puolet vastaantulijoista ilmaisi lyhyiden valojen häikäisevän. Ne on kuitenkin aivan äskettäin suunnattu huollon+katsastuksen yhteydessä, eikä kuormaakaan takana ollut. Tai sitten kanssa-autoilijat halusivat vain toivotella hyvää joulua vilkuttelemalla pitkiä…

Toiseksi tein henkilökohtaiset enkat Subarun kulutuksen suhteen. Ei ollut nyt kuin 9,10 litraa/100km. Ilmastointi poissa päältä ja suurimmaksi osaksi tasaisessa matka-ajossa. Vähän vielä varovaisemmin ajellen sen olisi voinut saada alle 9:n. Lumisateen tultua kulutus on ymmärrettävistä syistä luokkaa 14l/100km.

Bensan hintakin on aina mielenkiintoinen, varsinkin nyt kun se lähestyy yhden euron maagista rajaa. Shell Express Hennalassa oli 95E tänään 1.049e/litra ja mitä en ymmärrä, on samaan aikaan 200m päässä Nesteellä hintana 1.10e/litra.Vaikka tuosta Nesteen hinnasta laskisi pois alennuksena 2c/litra, erotukseksi jää vielä kuitenkin 3c/litra, jonka verran kalliimpaa bensaa Nesteeltä siis saa Shelliin verrattuna. Kuka sieltä Nesteeltä haluaisi näin ollen tankata? 60 litran tankillisella hinta-ero on 1.80e, jonka verran rahaa säästää ajamalla 200 metriä pitemmälle Shellille ja tankkaamalla ilman mitään ”bonuksia”. Shellillä ja Nesteellä on Hennalassa näyttänyt jokseenkin pysyvästi olevan tämmöiset erot.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse