Kategoriat

New Car

Päätin ostaa auton. Tämä tapahtui torstaina noin kello 12 kun tipahti sähköpostia AutoScout24.de:n hakupalvelusta.

Tarkoitus olisi hakea juuri tietty täydellinen auto ja jatkaa sen jälkeen sillä sukulaisten luokse Kölniin. Sieltä sitten eteenpäin Tanskan kautta Tukholmaan ja autolautalla kotiin. Pitäisi onnistua. Meneillään on viimeinen kesälomaviikkoni, joten aikaakin on kyllä vähän seikkailla ja hoitaa asioita. Pomo oli optimistinen ja meinasi että olisin kenties torstaina jo töissä. Ehkä, ehkä en. Varoiksi otin pari muutakin samanhintaista ja tavallaan -tasoistakin autoa ylös, jos kävisi huonosti ja suunnitelmat muuttuisivatkin yhtäkkiä.

Subaru Forester 2001

Subaru Forester 2002

Löytyi sopiva, joten soittelin pankkiin ja kyselin rahoitusta, siitähän tehtiin paperit valmiiksi odottamaan. Seuraavana päivänä fyysisesti pankkiin kello 14:30, rahat olivat tilillä ennen kello 15 ja olin matkalla kohti Helsinki-Vantaata. Soittelin autosta Saksaan, mutta puhelin ei ollut yhteistyökykyinen ja ilmoitteli vaan koko ajan jostain verkkovirheestä. Argh. Ajattelin nyt kuitenkin etukäteen varmistaa ensin onko autoa yleensäkään enää paikalla ennen lähtöä. Mutta, alkoi olla kiire tilata lentoliput, jotka ajattelin hoitaa mobiilisti tien päältä kannettavalla. Mutta mutta, työpaikka ja työpaikan printterihän olivat sopivasti matkan varrella, joten sinne vain takaisin hoitamaan asia. Ajattelin että olisi hyvä saada varaus paperille, eikä vain koneelle (joka osoittautuikin todella hyväksi ideaksi). Laitoin liput tilaukseen ja maksoinkin sen, eli eikun varaus tulostukseen ja matkaa jatkamaan. Auto pitkäaikaisparkitukseen terminaalin viereen ja lentosukat (!!) vielä jalkaan. Ehkä ei tulisi veritulppia, en tosin ihan tarkkaan tiedä miten ne oikein toimivat. Istumatyö on tosin niin tuttua, ettei pari tuntia jossain koneessa pitäisi haitata. Epämukavat istuimet tosin vaikuttanevat vähän. Sitten etsimään paikkaa mistä saisin liput lunastettua. Siitä onkin itse asiassa aikaa kun viimeksi tuli erityisemmin julkista liikennettä käyteltyä.

SAS:n pistettä oli tosi hankala löytää, vaikka se onkin lähes ovien vieressä. On vaan jotain ihmeen Alliancea näkyvissä monitoreissa (joo se on se näemmä, olihan se logokin siinä kun tarkemmin katsoi…), koitin kuitenkin ensin omatoimisesti hakea lippuja itsepalvelustakin koodin perusteella, mutta kone sanoi että tarvii paperilipun. Ota yhteyttä henkilökuntaan. Kävelin tiskille kyselemään saanko sieltä jotain Smile joo selkeästi saisin, ainut vaan ettei varausnumerolla löytynyt mitään tietoja. Joten sieltä jonnekin soiteltiin ja maagisesti yhtäkkiä tiedot löytyivätkin! Noni. Passikin piti näyttää tai muuten matka olisi loppunut heti alkuunsa. Sen jälkeen naurettavaan ”turvatarkastukseen” jossa kannettava erilleen laukusta, tavarat kasaan ja menoksi oikeaa porttia etsimään. Göteborgin pikkukone löytyikin ja sinne siis.

Security Checked

Security Checked

Siinä vaiheessa oikeastaan vasta iski tajuntaan kun kone rullaili kohti kiitorataa, että ei hitto mähän olen tässä menossa Saksaan. Myöskin ilman minkäänlaista tietoa esim. siitä missä tulen seuraavana yönä mahdollisesti nukkumaan. Mutta eihän siinä, kyllähän nukkumispaikkoja aina löytyy.

Lentäminen olikin itse asiassa aikas kivaa, tai tylsää jos ei ole mitään puuhaa. Sain ikkunapaikat molempiin koneisiin kun niistä kerran etukäteen kysyttiin mielipidettä ja tottakai semmoiset jos kerran saa valita. Blue1:n koneessa siis takimmaiseen riviin ikkunan viereen, oikein mukavaa.

Perinteinen 'olen käynyt lentokoneessa'

Perinteinen olen-käynyt-lentokoneessa

Puhelimen saa kätevästi offline flight mode -tilaan, joten sillä voi sentään naputella tekstiä tulevaa reissun purkua varten. Latasin akun täyteen autossa, joten jospa se kestäisi niin pitkään että löytäisin jostain hotellin ja seuraavan kerran sähköä (hyvin riitti, yksi palkki vasta lähti). Navigaattori on toisessa puhelimessa akku täynnä, GPS:n samoin. Niitä voi käytellä joskus sitten kun autosta on hieman enemmän tietoa. GPS:ää ei voi ladata kuin autolaturilla, joten sen kanssa pitää vähän olla tarkempana akun kulutuksen kanssa. Ja sikäli kun nyt matkatavarat ruumasta tulevat ehjinä perille, tai yleensäkään tulevat… Aina pienet epäilykset näistä.

Aikaero osui tosi kivaan kohtaan kun vieläkin elimistö on varmaan toipumassa (turhasta) tunnista taaksepäin ja tässä sitten toinen tunti. Sisäisen kellon mielestä ollaan 2 tuntia jäljessä.

Göteborgista jonkinnäköisen lentokenttälounaan jälkeen eteenpäin Frankfurtin koneeseen (McDonnell-Douglas MD-87) ja matka jatkui. Oli jopa kenties jännitystä tiedossa, koska ”our flight time today is a bit long due to heavy winds and heavy turbulation.” Nice! Tosin jouduin tällä kertaa siiven taakse juuri moottorien eteen. Kiva melu. Näemmä myös missasin ikävästi suurhälytyksen Helsinki-Vantaan lentokentälle hieman myöhemmin.

Frankfurtiin saavuttiin lopulta 15min etuajassa, josta syystä kapteeni pahoitteli kun pitää yrittää etsiä joku paikka minne koneen voisi pysäköidä joksikin aikaa. Sehän on semmoinen matkustajamäärillä mitattuna Saksan suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin lentokenttä ja ihan vaan näköjään Wikipedian mukaan tavallaan maailman kiireisin lentokenttä sekä Lufthansan koti.

Eikä ollut lennolla mitään erikoista kyytiä edes. Saatoin nukahtaa hetkeksi kun koitin torkkua melko alussa ja heräsin ilmoitukseen 10 minutes to landing. Meni sen verran nopeasti se matka.

Frankfurt International Airport Terminal 1

Frankfurt International Airport Terminal 1

Perillä Frankfurtissa haeskelemaan junalippuja (laukkukin selvisi) ja paikallisen DB:n myyjä opasti että juna lähtee tuolta Frankfurt (Main) Südilta, mutta sinne en halua mennä odottelemaan kolmeksi tunniksi, vaan parempi pysyä täällä. Ensin olisi pitänyt mennä parilla metrolla ja lähijunalla, tai jollain muutamalla bussilla, mutta todettiin taksin olevan tietty kätevin. Turkkilaisen taksimersuhan kulki hyvinkin siinä 145 kun lopulta mentiin, vauhtia ei edes juuri huomannut.

Pääsin kakkosluokan istumavaunuun, mutta tajusin kuitenkin lipussa oikeastaan olevan makuupaikan. Eli toiseen päähän junaa.. Ei siinä kummempia, etsiskelin makuuosaston ja parin tunnin aikana vähän ehkä untakin. Konduktööri tuli herättämään oikealla asemalla, tosin alapuolella nukkuneen tytön, joka oli hetken aikaa melko ihmeissään mitä kello ja miten voi jo olla hänen pysäkkinsä. Todettiin siinä, että varmaan minua enemmänkin tavoittelivat kun Eisenach kyseessä seuraavana.

Eisenach Bahnhof

Eisenach Bahnhof

Joo en ole hirveästi nyt jaksanut kameraa aina laukusta kaivella keskellä yötä tämmöisillä paikoilla ja toiseksi koko matkan ajan ollut niin pimeää että vaikea muutenkin saada kuvia ilman jalustaa. Katsotaan jos tulee myöhemmin jotain.

Reilun 1,5 tunnin asemalaiturilla odottelun jälkeen matka jatkuikin kohti päätepysäkkiä (toistaiseksi) eli Bad Salzungenia. Sää oli sumuinen ja viileähkö. Junabussissakin huimat kolme matkustajaa.

City Night Line nach Zürich

City Night Line nach Zürich

Saavuin asemalle vähän 6:30 jälkeen ja olin jo kävelemässä taksiin kysymään jos veisi lähimpään järkevään hotelliin, mutta siinähän olikin joku Salzunger Hof tien toisella puolella. Ihan kohtuullinen eikä nyt kauhean kalliskaan, kyllä täällä pari yötä viettää. Parin tunnin yöunet nukuin hotellin sängyssä, mutta koska ei enää juurikaan 9 jälkeen väsyttänyt, ajattelin sitten lähteä selvittelemään mikä auton tilanne olisi. Meinasin taas taksia, mutta itse asiassa liike olisikin vain 1400 metrin päässä hotellista. Mennäänpä kävellen, niin näkee tätä seutuakin vähän ja ihan kivoja alppisuuntaisia talojahan täällä. Tää on tämmöinen pikkukaupunki aika jokseenkin keskellä Saksaa ja on näitä kaikkia kelttiläisiä juttuja näemmä ympäriinsä.

Onhan toki mahdollista, ettei koko paikka ole edes auki lauantaisin, koska se on täällä jonkinlainen pyhäpäivä. Ja autokin saattaa olla jo myyty. En saanut myyjää puhelimen takia nyt etukäteen kiinni, joten mennään sitten sokkona. Onpahan vähän seikkailun makuakin. Muutenkin ajattelin hoitaa koko homman ihan itse, ei se nyt kai ihan täysin mahdotonta lopulta ole.

Pääsin liikkeeseen asti ja kappas kyllähän siellä oltiin paikalla ihan monen ihmisen voimin! Puhuivat tosin pelkkää saksaa, mutta kyllä toimeen tultiin hyvin. Puolet vaan menee aina ohi siitä mitä yrittävät selittää ja itsekään ihan täysin tiedä kaikkia sanoja. Ihmettelivät että mitä olen tullut Suomesta asti ja en ole edes soittanut etukäteen, mutta olivat ihan samaa mieltä että keine problem ja tässä on tämmöinen adventure mielessä. Sanoin kyllä soitelleeni, mutta oma puhelin ei toiminut. Eikä sinänsä olisi varmaan ollut mitään apua jotain saksaa yrittää puhelimeen selvittää… Viikonloppua ihmettelivät myös, että eikö olisi kannattanut ennemmin tulla arkipäivänä. No kun en ehtinyt ja tää on kesälomamatkakin.

Auto ja sen omistaja tulivat paikalle 10min kuluessa soitosta, siinä sitten tutkailtiin pihalla miltä näyttää ja käytiin ajelemassa omistajan liikkeessä sekä kotona. Autohan oli ok, joten sovittiin että maanantaina tehdään kaupat ja mennään katsastuskonttorille hoitamaan vakuutukset, kilvet sun muut pois. Eli jos käy hyvin, niin maanantaina pääsen jatkamaan täältä matkaa eteenpäin uudella autolla. Poistui se ilmoituskin jo netistä näemmä harmillisesti, onneksi on paperinen kopio.

Tilasin Visalla tuommoisen kätevän T-Mobilen WLAN Hotspot multipassin, jolla seuraavan kuukauden ajan pääsisi nettiin langattomalla yhteydellä sieltä missä niitä on. Ihan toimiva ratkaisu selvästi ja arvoonsa nähden halpa.

Ja kaikki nämä paikalliset jotka ovat kysyneet missä hotellissa olen yötä, ovat kehuneet että joo ohoo Salzunger Hof, on kyllä tosi hyvä paikka sehr gut Grin

Tämmöistä nyt toistaiseksi tiedossa. Naputtelin suurimman osan tästä puhelimella.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

LOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurse